Miodownik z kremem

Opublikowano: 28.04.2008, 00:36
Reklama
Składniki:
Ciasto:
1/2 kostki margaryny,
2 łyżki miodu,
1 szklanka cukru pudru,
4 szklanki mąki,
1 łyżeczka sody,
2 jajka.
Reklama
Krem:
1/2 litra mleka,
1 budyń waniliowy,
1/2 kostki margaryny,
5 dag rodzynek,
3 łyżki cukru pudru.
Przygotowanie:
Reklama
Ciasto: roztopić margarynę z miodem i cukrem pudrem. Gotować 5 minut, delikatnie mieszając. Lekko przestudzić. Do ciepłej masy wsypac sodę i mąkę. Wlać żółtka. Wymieszać. Upiec trzy placki. Każdy piec kwadrans. Krem: ugotować budyń. Utrzeć masło z cukrem pudrem. Wymieszać z ostudzonym budyniem i rodzynkami. Przełożyć ciasto.
Reklama
Reklama
Reklama