Reklama
Składniki:

- 2 duże brzoskwinie
- 15 dag gęstego serka waniliowego
- 2 łyżki płynnego miodu akacjowego
- łyżka soku z cytryny

Reklama

Dodatkowo:
- 10 dag płatków migdałowych
- malinki lub borówki amerykańskie do dekoracji

Przygotowanie:

1. W garnku zagotuj wodę, włóż brzoskwinie, gotuj około 30 sekund. Owoce wyjmij łyżką cedzakową, ostudź i obierz. Przekrój na pół, wyjmij pestki. Płatki migdałowe upraż na suchej patelni, ostudź.

2. Tak przygotowane owoce połóż na tacce grillowej i zapiekaj 4 minuty w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.

3. Serek waniliowy wymieszaj z sokiem z cytryny oraz płynnym miodem akacjowym.

Reklama

4. Połówki brzoskwiń ułóż na talerzykach, w środek każdej włóż po malince lub po kilka borówek amerykańskich i 1/4 serka. Posyp uprażonymi płatkami migdałowymi.

Reklama
Reklama
Reklama