Reklama
Składniki:

40 dag białego sera trzykrotnie mielonego,
1/2 litr kremówki,
szklanka cukru,
2 łyżki żelatyny,
10 dag mielonych migdałów,
płatki migdałowe do dekoracji.

Reklama
Przygotowanie:

Zalać śmietanę małą ilością wody. Odstawić, aby napęczniała. Podgrzewać, aż się rozpuści. Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem. Ostrożnie wymieszać z serem i letnią żelatyną. Wsypać mielone migdały. Włożyć do formy. Dokładnie wyrównać powierzchnię. Włożyć do lodówki na 5 godzin. Włożyć formę do naczynia z ciepłą wodą, potrzymać chwilę, aby masa odkleiła się od ścianek naczynia. Potem ostrożnie wyjąć paschę na półmisek. Ozdobić płatkami migdałów.

Reklama
Reklama
Reklama