Miękkie ciasto z masą czekoladawą, pomarańczą i przyprawami

Składniki:
Składniki dla 8 osób: 5 jajek 1/2 łyżki cynamonu w proszku 125g cukru 1 szczypta goździka w proszku 1 łyżka kakao 1 szczypta anyżu gwiażdzistego w proszku. 20 g mąki 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 20 g masła skórka otarta z 1 pomarańczy sok z 1 pomarańczy Masa czekoladowa: 500 g utartej czarnej czekolady 500 ml śmietanki
Przygotowanie:
Przygotowanie:25 min. Pieczenie:10 min. Chłodzenie:12 godz. 1.Nagrzać piekarnik do 180'C. 2.Ucierać jajka i cukier kąpieli wodnej,aż masa jajeczna będzie tworzyć wstążkę.Wymieszać kakao i mąkę,następnie dodać je w trzech porcjach do jajek s cukrem, unosząc ostrożnie masę.Przełożyć ciasto na natłuszczoną blachę, formując je w warstwę o grubości 1 cm.Piec ok. 10 minut. 3.Przygotować masę czekoladową:utrzeć czekoladę.Zagrzać w garnku śmietankę,dodać czekoladę. Kiedy czekolada się roztopi dodać przyprawy,kawę,skórkę i sok z pomarańczy. 4.Ciasto wyjąć z piekarnika i przełożyć na kratkę do ostudzenia. 5.Wysmarować masłem wysoka formę o średnicy 24 cm.Na dnie i po bokach ułożyć ciasto.Wypełnić masą czekoladową.Umieścić na 12 godz.w lodówce.