Reklama
Składniki:

1 litr słodkiego mleka,
1/2 litr kwaśnej śmietany,
kostka margaryny,
5 jajek,
3 łyżki kakao,
szklanka cukru,
cukier waniliowy,
5 dag rodzynek,
2 paczki herbatników,
galaretka owocowa.

Reklama
Przygotowanie:

Mleko zagotować. Roztrzepać jajka ze śmietaną. Wlać do gotującego się mleka. Gotowac do momentu powstania sera. Odcedzić. Dodać margarynę i cukier. Rozetrzeć. Masę podzielić na dwie części. Do jednej wsypać kakao, do drugiej - rodzynki i cukier waniliowy. Spód tortownicy wyłożyć herbatnikami. Wlać najpierw ciemną masę, następnie jasną. Włożyć do lodówki. Przygotować galaretkę. Wlać na wierzch lekko tężejącą.

Reklama
Reklama
Reklama