Reklama
Składniki:

30 dag płatków owsianych,
25 dag margaryny,
10 dag mąki pszennej,
10 dag mąki ziemniaczanej,
10 dag cukru,
2 jaja,
5 łyżek śmietany,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
esencja migdałowa lub rumowa,
marmolada,
tłuszcz do blachy,
cukier puder do posypania.

Reklama
Przygotowanie:

Zarumienić płątki na suchej patelni i ostudzić. Wymieszać mąkę pszenną, ziemniaczaną z proszkiem do pieczenia. Posiekać z tłuszczem. Wymieszać z płatkami. Dodać jajka, śmietanę i cukier. Wyrobić ciasto. Blaszkę wysmarować tłuszczem. Ułożyć 2/3 ciasta. Posmarować marmoladą. Przykryć resztą ciasta. Upiec.

Reklama
Reklama
Reklama