Mazurek z płatków owsianych

Opublikowano: 02.04.2008, 09:15
Reklama
Składniki:
30 dag płatków owsianych,
25 dag margaryny,
10 dag mąki pszennej,
10 dag mąki ziemniaczanej,
10 dag cukru,
2 jaja,
5 łyżek śmietany,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
esencja migdałowa lub rumowa,
marmolada,
tłuszcz do blachy,
cukier puder do posypania.
Reklama
Przygotowanie:
Zarumienić płątki na suchej patelni i ostudzić. Wymieszać mąkę pszenną, ziemniaczaną z proszkiem do pieczenia. Posiekać z tłuszczem. Wymieszać z płatkami. Dodać jajka, śmietanę i cukier. Wyrobić ciasto. Blaszkę wysmarować tłuszczem. Ułożyć 2/3 ciasta. Posmarować marmoladą. Przykryć resztą ciasta. Upiec.
Reklama
Reklama
Reklama