Reklama
Składniki:

Ciasto:
60 dag mąki,
20 dag margaryny,
18 dag cukru,
2 jajka,
1 żółtko,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
1 cukier waniliowy.

Reklama

Masa maślana:
4 żółtka,
25 dag masła,
25 dag cukru pudru,
3 łyżki kakao,
kilka kropli olejku rumowego.

Polewa:
0.5 kostki margaryny,
1 jajko,
4 łyżki cukru pudru,
3 łyżki kakao.

Do przełożenia:
kawa,
galaretka.

Przygotowanie:
Reklama

Zagnieść kruche ciasto. Upiec. Podzielić na trzy części. Uformować trzy placki. Upiec. Masa maślana: wszystkie składniki utrzeć do białości. Polewa: roztopić margarynę z cukrem i kakao. Wlać jajko. Zmiksować.
Placki nasączyć w kawie. Przełożyć galaretką i masą maślaną. Położyć mazurek w chłodnym miejscu na parę dni.

Reklama
Reklama
Reklama