Mazurek kajmakowy na waflach - przepis
Przygotowanie i dekorowanie mazurka to świetna zabawa.

Opublikowano: 06.02.2013, 12:59
Reklama
Składniki:
Reklama
- 4 wafle (andruty)
- 2 puszki skondensowanego mleka słodzonego
- 40 migdałów
- 5 wisienek koktajlowych
- gotowa posypka czekoladowa
Sposób wykonania:
1. Przygotować masę kajmakową: zamknięte puszki z mlekiem włożyć do dużego garnka, zalać wodą i gotować 3 godziny. Następnie ostrożnie otworzyć.
2. Ciepłym kajmakiem posmarować wafle, układając jeden na drugim.
3. Wierzch mazurka też posmarować ciepłym kajmakiem. Widelcem zrobić wzorek.
4. Migdały sparzyć, obrać z gorzkich łupinek.
5. Brzegi mazurka posypać gotową posypką czekoladową. Na wierzchu ułożyć kwiatuszki z migdałów i wisienek. 10 migdałów posiekać i posypać wierzch mazurka.
Reklama
Wielkanocne przepisy - forum >>
Reklama
Reklama
Reklama