Reklama

Składniki:

Reklama
  • 4 wafle (andruty)
  • 2 puszki skondensowanego mleka słodzonego
  • 40 migdałów
  • 5 wisienek koktajlowych
  • gotowa posypka czekoladowa

Sposób wykonania:

1. Przygotować masę kajmakową: zamknięte puszki z mlekiem włożyć do dużego garnka, zalać wodą i gotować 3 godziny. Następnie ostrożnie otworzyć.

2. Ciepłym kajmakiem posmarować wafle, układając jeden na drugim.

3. Wierzch mazurka też posmarować ciepłym kajmakiem. Widelcem zrobić wzorek.

4. Migdały sparzyć, obrać z gorzkich łupinek.

5. Brzegi mazurka posypać gotową posypką czekoladową. Na wierzchu ułożyć kwiatuszki z migdałów i wisienek. 10 migdałów posiekać i posypać wierzch mazurka.

Reklama

Wielkanocne przepisy - forum >>

Reklama
Reklama
Reklama