Reklama
Składniki:

- 4 wafle (andruty)
- 2 puszki skondensowanego mleka słodzonego
- 40 migdałów
- 5 wisienek koktajlowych
- gotowa posypka czekoladowa

Reklama
Przygotowanie:

1. Przygotować masę kajmakową: zamknięte puszki z mlekiem włożyć do dużego garnka, zalać wodą i gotować 3 godziny. Następnie ostrożnie otworzyć.

2. Ciepłym kajmakiem posmarować wafle, układając jeden na drugim.

3. Wierzch mazurka też posmarować ciepłym kajmakiem. Widelcem zrobić wzorek.

4. Migdały sparzyć, obrać z gorzkich łupinek.

Reklama

5. Brzegi mazurka posypać gotową posypką czekoladową. Na wierzchu ułożyć kwiatuszki z migdałów i wisienek. 10 migdałów posiekać i posypać wierzch mazurka.

Reklama
Reklama
Reklama