Mazurek kajmakowy na waflach

Opublikowano: 18.03.2010, 08:50
Reklama
Składniki:
- 4 wafle (andruty)
- 2 puszki skondensowanego mleka słodzonego
- 40 migdałów
- 5 wisienek koktajlowych
- gotowa posypka czekoladowa
Reklama
Przygotowanie:
1. Przygotować masę kajmakową: zamknięte puszki z mlekiem włożyć do dużego garnka, zalać wodą i gotować 3 godziny. Następnie ostrożnie otworzyć.
2. Ciepłym kajmakiem posmarować wafle, układając jeden na drugim.
3. Wierzch mazurka też posmarować ciepłym kajmakiem. Widelcem zrobić wzorek.
4. Migdały sparzyć, obrać z gorzkich łupinek.
Reklama
5. Brzegi mazurka posypać gotową posypką czekoladową. Na wierzchu ułożyć kwiatuszki z migdałów i wisienek. 10 migdałów posiekać i posypać wierzch mazurka.
Reklama
Reklama
Reklama