Reklama
Składniki:
Masa:
15 dag masła,
15 dag margaryny,
25 dag cukru pudru,
3 jajka,
4 paczki herbatników,
10 dag orzechów,
10 dag rodzynki,
2-3 łyżki kakao,
pół tabliczki czekolady,
2 wafle.
Reklama
Polewa:
pół szklanki śmietany,
1 szklanka cukru,
4 łyżki kakao.
Przygotowanie:
Reklama
Masa: masło i margarynę utrzeć z cukrem, dodając po 1 jaju. Po dokładnym utarciu masy dodawać zmielone herbatniki, rodzynki, pomiksowaną czekoladę, zmielone lub posiekane orzechy i kakao. Przełożyć wafle. Polewa: do garnka wlać śmietanę, wsypać cukier i od chwili zawrzenia gotować 5 minut. Ostudzić. Wsypać kakao. Ostudzić. Polać wafel.
Reklama
Reklama
Reklama