Markizy rumowe

Opublikowano: 12.10.2008, 22:34
Reklama
Składniki:
Ciasto:
2,5 szklanki mąki,
0,5 szklanki cukru,
3 żółtka,
20 dag margaryny.
Masa:
50 dag mleka w proszku,
25 dag cukru pudru,
0,5 kostki masła,
0,5 kostki margaryny,
4 białka,
olejek rumowy.
Reklama
Przygotowanie:
Zagnieść ciasto. Ukształtować kulę. Włożyć na dwie godziny do lodówki. Rozwałkować. Wyciąć kieliszkiem małe kółka. Ułożyć na natłuszczonej blaszce. Upiec na złoty kolor. Masa: do utartego masła dodać cukier i mleko. Zagnieść. Ubić białka. Wymieszać z masą (masa szybko zastyga). Wlać olejek. Przełożyć ciastka.
Reklama
Reklama
Reklama