Reklama
Składniki:

Ciasto jasne:
1,5 szklanki kaszy manny,
25 dag masła,
25 dag cukru,
pół łyżeczki proszku do pieczenia,
2 łyżeczki olejku migdałowego,
1 szklanka mleka.
Ciasto ciemne:
25 dag mąki pszennej,
15 dag cukru,
15 dag masła,
4 żółtka,
2 łyżki kakao,
2 łyżeczki proszku do pieczenia.

Reklama

Poza tym:
polewa czekoladowa,
mleko.

Przygotowanie:
Reklama

Zagnieść skłądniki ciasta jasnego. Wylepić Blaszkę. Zagnieść składniki ciasta jasnego. Ułożyć na ciemnym. Piec 45 minut. Mleko zagotować. Polać upieczone ciasto. Pozostawić do ostygnięcia. Ułożyć polewę czekoladową.

Reklama
Reklama
Reklama