Mandarynkowy krem

Opublikowano: 27.05.2008, 15:35
Reklama
Składniki:
3 łyżki żelatyny,
2 jajka,
3 łyżki cukru,
2 łyżki cukru pudru,
pół szklanki białego wina,
pół szklanki soku z mandarynek,
szklanka śmietany kremówki,
pół szklanki wódki wiśniowej.
Reklama
Przygotowanie:
W połowie szklanki gorącej wody rozpuścić żelatynę. Utrzeć żółtka z cukrem. Zagotować wino z sokiem. Zdjąć z ognia. Ubijać z utartymi żółtkami przez dwie minuty na parze. Następnie dokładnie wymieszać z żelatyną. Pozostawić do wystygnięcia. Z białek ubić pianę. Śmietanę ubić z cukrem pudrem. Obie piany wymieszać ze sobą. Połączyć z kremem. Polać wódką. Ostrożnie porozkładać w pucharkach.
Reklama
Reklama
Reklama