Reklama
Składniki:

3 łyżki żelatyny,
2 jajka,
3 łyżki cukru,
2 łyżki cukru pudru,
pół szklanki białego wina,
pół szklanki soku z mandarynek,
szklanka śmietany kremówki,
pół szklanki wódki wiśniowej.

Reklama
Przygotowanie:

W połowie szklanki gorącej wody rozpuścić żelatynę. Utrzeć żółtka z cukrem. Zagotować wino z sokiem. Zdjąć z ognia. Ubijać z utartymi żółtkami przez dwie minuty na parze. Następnie dokładnie wymieszać z żelatyną. Pozostawić do wystygnięcia. Z białek ubić pianę. Śmietanę ubić z cukrem pudrem. Obie piany wymieszać ze sobą. Połączyć z kremem. Polać wódką. Ostrożnie porozkładać w pucharkach.

Reklama
Reklama
Reklama