Malinowy kisiel

Opublikowano: 28.08.2009, 16:06
Reklama
Składniki:
- 150 g mrożonych malin
- łyżka cukru
- 250 ml wody
- łyżeczka mąki ziemniaczanej
Reklama
Przygotowanie:
Maliny odstaw do rozmrożenia. Gdy zmiękną, przetrzyj je przez gęste sitko, by pozbyć się pestek. Przełóż do garnka, dodaj cukier i 200 ml wody. Zagotuj, zmniejsz ogień. Mąkę ziemniaczaną dokładnie rozmieszaj w 50 ml zimnej wody. Szybkim ruchem wlej do kompotu malinowego, ciągle mieszając. Gotuj jeszcze chwilę, aż kisiel zacznie gęstnieć. Przelej do pucharków. Podawaj ze śmietanką i biszkoptami. W ten sam sposób możesz przygotować kisiel z innych mrożonych owoców, np. truskawek, porzeczek, jagód.
Reklama
Reklama
Reklama