Reklama
Składniki:
1 laska wanilii,
14 dag cukru,
2 białka,
100 ml śmietany kremówki,
10 dag mrożonych malin.
Reklama
Przygotowanie:
Rdzeń wanilii rozetrzeć z 12 dag cukru. Ubić pianę z białek. Nie przerywając ubijania, wsypywać cukier z wanilią. Pianę przełożyć do szprycy z dużą końcówką w kształcie gwiazdki. Blaszki wyłożyć pergaminem. Wycisnąć 40 bez. Suszyć godzinę w piekarniku z lekko otwartmi drzwiczkami. Po czym pozostawić do ostygnięcia. Ubić śmietanę ubić z pozostałym cukrem. Trochę malin odłożyć, resztę rozgnieść ze śmietaną. Po 2 bezy połączyć bitą śmietaną. Chłodzić pół godziny. Serwować z malinami.
Reklama
Reklama
Reklama