Malinowa fantazja

Opublikowano: 09.09.2008, 14:55
Reklama
Składniki:
6 dag masła,
5 łyżek cukru,
1 jajko,
2 łyżeczki kakao,
1/3 szklanki mąki pszennej,
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej,
szczypta proszku do pieczenia.
Nadzienie:
25 dag malin,
4 łyżki cukru,
1 opakowanie serka homogenizowanego,
20 dag twarogu,
10 dag śmietany kremówki,
4 łyżeczki żelatyny instant.
Reklama
Przygotowanie:
Ciasto: wszystkie składniki zmiksować. Formę wysmarować tłuszczem. Wlać ciasto. Piec w temp. 160 st. C przez 20 minut. Nadzienie: 1/2 malin zmiksować z serkiem, twarogiem i cukrem. Ubić śmietanę. Żelatynę rozpuścić w 5 łyżkach letniej wody. Śmietanę, żelatynę i połowę całych malin. Wymieszać z masą serową. Posmarować masą ciasto. Udekorowac owocami. Włożyć do lodówki na 120 minut.
Reklama
Reklama
Reklama