Makaronowy kugiel

Opublikowano: 27.08.2008, 23:14
Reklama
Składniki:
3 jajka,
4 łyżki cukru,
1/8 łyżeczki startej gałki muszkatołowe,
4 szklanki ugotowanego makaronu wstążki,
1/2 szklanki rodzynek,
1/2 szklanki sparzonych, obranych migdałów pokrojonych w piórka,
1 łyżka soku z cytryny,
4 łyżki stopionego masła,
2 łyżki tartej bułki,
masło do smarowania.
Reklama
Przygotowanie:
Jajka ubite z cukrem połączyć z gałką muszkatołową, makaronem, rodzynkami, migdałami, sokiem z cytryny i stopionym masłem. Żaroodporne naczynie wysmarować masłem i oprószyć bułką tartą. Napełnić masą. Piec w temp. 190 st. C przez 50 minut.
Reklama
Reklama
Reklama