Łódeczki z jabłkiem - przepis składniki i przygotowanie
Apetyczne, chrupiące i rumiane: pyszne łódeczki z jabłkiem!

Opublikowano: 23.09.2016, 04:00
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego
- 4 jabłka
- cynamon
- 20 dag masy marcepanowej
- 3 łyżki rodzynek
- płatki migdałowe
- białko
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz przepis na łódeczki z jabłkiem - ta przekąska z ciasta francuskiego z pewnością będzie ci smakować! Koniecznie spróbuj!
- Ciasto potnij na prostokąty.
- Jabłka pokrój, usuń gniazda nasienne.
- Masę marcepanową zagnieć z cukrem pudrem i rozwałkuj na papierze do pieczenia na placek.
Szarlotka niemiecka - przepis na Apfelstrudel
- Placek marcepanowy potnij na tyle samo kawałków, ile masz przygotowanych kawałków ciasta francuskiego.
- Na środku każdego fragmentu połóż marcepan i kilka kawałków jabłka.
- Na wierzchu ułóż kilka rodzynków i płatków migdałowych. Oprósz cynamonem.
- Brzegi ciasta ściśnij i posmaruj białkiem.
Korzenny placek z jabłkami - przepis
Reklama
- Kawałki ciasta poukładaj na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia.
- Piecz przez około 25 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni C.
Reklama
Reklama
Reklama