Reklama
Składniki:

- 2,5 szklanki świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy lub niesłodzonego soku z kartonu
- 1/2 szklanki soku z grejpfruta
- 6 łyżeczek żelatyny
- 2–3 łyżki likieru pomarańczowego lub cytrynowego

Reklama

Dodatkowo:
- ubita kremówka
- kilka plasterków pomarańczy
- listki melisy

Przygotowanie:

1. Żelatynę namocz w soku grejpfrutowym. Naczynie z napęczniałą żelatyną wstaw do większego naczynia z gotującą wodą, cały czas mieszając, rozpuść.

2. Tak przygotowaną żelatynę połącz ze świeżo wyciśniętym sokiem z pomarańczy lub niesłodzonym sokiem pomarańczowym z kartonu oraz likierem pomarańczowym lub cytrynowym. Przelej do czterech miseczek. Odstaw do lodówki na 3–4 godziny.

Reklama

3. Gotowe galaretki wyjmij na półmisek wyłożony plasterkami pomarańczy. Udekoruj kremówką oraz listkami melisy.

Reklama
Reklama
Reklama