Landrynkowa szarlotka

Opublikowano: 09.09.2008, 12:56
Reklama
Składniki:
Ciasto:
4 jajka,
1 szklanka mąki,
1 szklanka cukru pudru,
1 łyżeczka proszku do pieczenia.
Nadzienie:
1 litr smażonych jabłek,
1/2 torebki kolorowych landrynek.
Reklama
Przygotowanie:
Z białek i cukru ubić pianę. Nie przerywając ubijania, wlewać po jednym żółtku. Zmiksować z mąką i proszkiem. Piec 40 minut. Wymieszać jajka z landrynkami. Smażyć, aż się rozpuszczą. Stale mieszać. Biszkopt przekroić. Przełożyć masą landrynkowo-jabłkową. Odstawić na 30 minut. Następnie przewrócić górny blat biszkoptu, aby wierzch również został nasączony.
Reklama
Reklama
Reklama