Reklama
Składniki:

Środkowy krem:

Reklama

2 duże czerstwe bułki ,
3 szklanki mleka,
pół szklanki cukru,
1 torebka cukru waniliowego,
10 dag wiórków kokosowych,
kostka masła ,
kieliszek ajerkoniaku.

Krem na wierzch:

4 łyżki masła,
2 łyżki mleka,
10 dag wiórków kokosowych,
pół szklanki cukru.

Przygotowanie:
Reklama

Upiec biszkopt. Przekroić. Przełożyć kremem: dwoma szklankami mleka zalać bułki. Szklankę mleka zagotować z cukrami. Wsypać wiórki. Dodać bułki. Gotować kwadrans na małym ogniu. Zdjąć z ognia. Pozostawić do wystygnięcia. Utrzeć z masłem i ajerkoniakiem. Wymieszać z resztą kremu. Przygotować krem na wierzch: do roztopionego masła wsypać wiórki i cukier. Wlać mleko. Na złoty kolor przyrumienić wiórki. Zdjąć z ognia. Ostudzić. Posmarować wierzch.

Reklama
Reklama
Reklama