Reklama
Ilość porcji: 50
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 20 dag masła,
  • szklanka cukru pudru,
  • 20 dag drobno mielonych wiórków kokosowych,
  • 2 łyżki cukru wanilinowego,
  • 2 jajka,
  • 170 g herbatników,
  • 50 migdałów.
Reklama
Przygotowanie:

Kulki Rafaello bez mleka w proszku nie wymagają też pieczenia. Jeśli nie lubisz migdałów, możesz włożyć do środka również orzechy laskowe.

  1. Miękkie masło utrzyj mikserem z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Masa powinna być puszysta.
  2. Pod koniec miksowania dodaj jajka, utrzyj razem.
  3. Wsyp połowę wiórków kokosowych (resztę zostaw do obtoczenia kulek Rafaello).
  4. Wymieszaj, masę na kulki kokosowe bez pieczenia wstaw do lodówki na 60-90 minut, aby się schłodziła.
  5. W tym czasie pokrusz drobno herbatniki - możesz to zrobić w moździerzu albo użyć tłuczka.
  6. Do schłodzonej masy wmieszaj okruchy herbatników.
  7. Formuj kulki Rafaello, do środka każdej wkładaj pojedynczy migdał.
  8. Gotowe kulki kokosowe bez pieczenia obtaczaj w wiórkach kokosowych. Wstaw do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
Reklama

Zobacz więcej przepisów na pyszne desery:
Przepisy na ciasta z kremem
Jak zrobić bezę?
Sernik z kakaową kruszonką
Przepis na krówki domowej roboty

Reklama
Reklama
Reklama