Czekoladowe kulki
Efektowny deser z posmakiem orzechów i wiórków kokosowych.

Opublikowano: 17.01.2014, 11:00
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 10 dag drobno pokruszonych herbatników
- 20 dag zmielonych orzechów
- 6 łyżek wiórków kokosowych
- 100 g czekolady deserowej
- 3/4 puszki masy krówkowej
- 1/2 szklanki posiekanych orzechów
Reklama
Przygotowanie:
1. Czekoladę rozpuść na parze.
2. Orzechy połącz z herbatnikami i wiórkami kokosowymi.
3. Dodaj czekoladę oraz masę krówkową.
4. Wymieszaj.
5. Zwilżonymi dłońmi uformuj kulki wielości orzecha włoskiego i obtocz w orzechach.
6. Ułóż na tacy i odstaw do lodówki co najmniej na godzinę.
Reklama
Reklama
Reklama