Reklama
Składniki:

szklanka kaszy kukurydzianej,
szklanka mąki pszennej,
szklanka cukru,
4 jajka,
2 szklanki mleka,
4 kwaśne jabłka,
łyżka koniaku,
cukier puder,
opakowanie cukru waniliowego,
masło i bułka tarta do formy.

Reklama
Przygotowanie:

Wymieszać kaszę z mąką. Utrzeć żółtka z cukrem. Stale ucierając, wsypywać mąkę i wlewać mleko. Umyć jabłka, obrać i pokroić na małe kawałki. Usunąć gniazda nasienne. Wymieszać z masą. Z białek ubić pianę. Dodać. Wlać koniak. Formę wysmarować masłem i oprószyć bułką tartą. Przelać masę. Piec w temp. 170 st. C przez 30 minut. Cukier puder wymieszać z cukrem waniliowym. Posypać ciasto.

Reklama
Reklama
Reklama