Reklama
Składniki:

40 dag mąki,
20 dag margaryny,
2 żółtka,
3 łyżki gęstej śmietany,
10 dag cukru pudru,
50 dag rabarbaru,
5 dag cukru,
3 łyżki tartej bułki,
szczypta soli,
cukier puder do posypania.

Reklama
Przygotowanie:

Margarynę posiekać z mąką. Wyrobić ciasto, dodając żółtka, śmietanę, cukier puder i szczyptę soli. Wypełnić blaszkę 3/4 ciasta. Piec 20 minut. Umyty rabarbar posiekać. Wlać łyżkę wody. Rozgotować. Ciasto oprószyć bułką tartą. Rozłozyć rabarbar. Ponownie oprószyć bułką tartą. Pozostałe ciasto rozwałkować. Pokroić w paski, które ułożyć w kratkę na rabarbarze. Piec 30 minut w gorącym piekarniku. Wyjąć. Oprószyć cukrem pudrem.

Reklama
Reklama
Reklama