Ciastka z jabłkami - przepis składniki i przygotowanie
Wypróbuj te delikatne, jabłkowe pyszności!

Opublikowano: 19.08.2014, 09:00
Reklama
Ilość porcji: 18
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 1,5 szklanki mąki
- 1/4 szklanki cukru
- 15 dag masła
- jajko
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 jabłka
- cynamon
Reklama
Dodatkowo:
- jajko
- brązowy cukier
- cukier puder
Przygotowanie:
Sprawdź przepis na kruche ciastka z jabłkami!
- Mąkę wymieszaj z cukrem i proszkiem do pieczenia.
- Posiekaj z masłem.
- Dodaj jajko.
- Zagnieć ciasto.
- Jabłka obierz, przekrój każde na 6 części.
- Usuń pestki, oprósz cynamonem.
- Ciasto rozwałkuj na blacie oprószonym mąką.
- Szklanką wykrój 18 krążków.
- Na połówce każdego krążka połóż kawałek jabłka.
- Wolnym kawałkiem ciasta zakryj jabłko.
- Ciastka ułóż na blaszce, posmaruj jajkiem i posyp brązowym cukrem.
- Piecz 20-25 min w temperaturze 200°C.
- Letnie ciasteczka oprósz cukrem pudrem.
Reklama
Sprawdź inne przepisy na desery z jabłkami:
Kakaowe ciasto z jabłkami - przepis
Jabłecznik - przepis na ciasto z jabłkami
Racuchy z jabłkami - przepis
Reklama
Reklama
Reklama