Reklama
Składniki:

25 dag mąki pszennej,
25 dag mąki kukurydzianej,
25 dag masła,
1 1/2 szklanki zmielonego maku,
2 łyżki kaszki kukurydzianej,
3 łyżki miodu,
2 łyżki skórki pomarańczowej,
2 łyżki roztopionego masła,
4 żółtka,
łyżka zmielonych goździków,
szczypta kurkumy, imbiru i soli.

Reklama
Przygotowanie:

Z mąki pszennej i kukurydzianej, masła, żółtek, szczypty kurkumy, imbiru i soli zagnieść ciasto. Piec około 25 minut w temperaturze 200 stopni. Mak zmieszać z kaszką kukurydzianą, dodać roztopione masło, podgrzany miód i skórkę pomarańczową. Dosypać goździki i dobrze wymieszać, w razie gdyby masa była bardzo gęsta, dolać wody. Masę makowa wyłożyć na upieczony spod i wstawić do piekarnika. Piec około 20 minut.

Reklama
Reklama
Reklama