Jak zrobić ciastka z maszynki - przepis składniki i przygotowanie
Do ich przygotowania potrzebujesz maszynki do mięsa!

Opublikowano: 09.11.2015, 07:00
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 6 żółtek z jaj ugotowanych na twardo
- 2 żółtka surowe
- 12 dag cukru pudru
- cukier wanilinowy
- 40 dag mąki
- 30 dag masła
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz, jak zrobić ciastka z maszynki do mięsa!
- Ugotowane żółtka pokrusz, dodaj surowe.
- Utrzyj z 5 dag cukru pudru i cukrem wanilinowym.
- Na stolnicę wysyp mąkę, dodaj kawałki masła, posiekaj.
- Dodaj utarte żółtka, zagnieć kruche ciasto, schłodź.
- Ciasto dziel na kawałki, napełnij nimi maszynkę i wyciskaj przez wybrany otwór. Ciasto można też rozwałkować i foremką wykrawać z niego kształty.
- Ciastka ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
- Piecz przez około 10 minut w 170°C.
- Oprósz pozostałym pudrem.
Reklama
Zobacz więcej przepisów na ciastka:
Kruche ciastka z makiem i serem - przepis
Ciastka ze śliwkami - przepis
Ciasteczka owsiane - przepis
Ciastka "Karnawałowe Róże" - przepis
Ciasteczka imbirowe - przepis
Ciastka z jabłkami - przepis
Reklama
Reklama
Reklama