Kruche babeczki z kremem i owocami

Składniki:
- 30 dag mąki
- 15 dag masła
- 1 żółtko
- 10 dag cukru pudru
- 1–2 łyżki śmietany
- 1 opakowanie budyniu śmietankowego
- 1/2 l mleka
- owoce świeże lub z puszki
- posypka czekoladowa
Przygotowanie:
1. Proszek budyniowy rozmieszaj w 1 szklance zimnego mleka. Pozostałe mleko zagotuj, zestaw z ognia. Wlej do niego rozmieszany proszek budyniowy, wymieszaj. Mieszając, zagotuj, wystudź.
2. Schłodzone masło posiekaj z mąką. Całość rozkrusz w palcach, dodaj żółtko, cukier puder i śmietanę. Szybko zagnieć kruche ciasto, uformuj z niego kulę, zawiń w folię, włóż na 2 godziny do lodówki.
3. Ciasto rozwałkuj na grubość ok. 1/2 cm. Wyklejaj nim karbowane foremki na babeczki. Włóż je do piekarnika o temp. 200 st. C, upiecz na rumiano, wystudź.
4. Budyń zmiksuj, napełnij nim kruche babeczki. Wierzch udekoruj pokrojonymi owocami i posypką.