Reklama
Składniki:

Spód:
- 7 dag mąki
- 12 dag cukru
- 2 jajka
- łyżka kakao
- pół łyżeczki proszku do pieczenia

Masa:

- 5 jajek
- 75 dag twarogu
- 15 dag cukru
- 1 sernix
- cukier wanilinowy
- sok z 1/2 cytryny

Reklama

Dekoracja:
- polewa czekoladowa
- orzeszki w czekoladzie

Przygotowanie:

1. Na spód mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia, dodać utarte z cukrem jajka, zmiksować, piec 10 min w 180 st. C.

2. Na masę białka ubić, żółtka utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym, połączyć, dodać twaróg trzykrotnie zmielony, sernix i sok z cytryny, wymieszać, przełożyć na upieczony spód, fantazyjnie uformować widelcem wierzch.

Reklama

3. Piec w 180 st. C około 50 minut, ozdobić polewą i orzeszkami.

Reklama
Reklama
Reklama