Reklama
Składniki:
Spód:
- 7 dag mąki
- 12 dag cukru
- 2 jajka
- łyżka kakao
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
Masa:
- 5 jajek
- 75 dag twarogu
- 15 dag cukru
- 1 sernix
- cukier wanilinowy
- sok z 1/2 cytryny
Reklama
Dekoracja:
- polewa czekoladowa
- orzeszki w czekoladzie
Przygotowanie:
1. Na spód mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia, dodać utarte z cukrem jajka, zmiksować, piec 10 min w 180 st. C.
2. Na masę białka ubić, żółtka utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym, połączyć, dodać twaróg trzykrotnie zmielony, sernix i sok z cytryny, wymieszać, przełożyć na upieczony spód, fantazyjnie uformować widelcem wierzch.
Reklama
3. Piec w 180 st. C około 50 minut, ozdobić polewą i orzeszkami.
Reklama
Reklama
Reklama