Reklama
Ilość kalorii: 100
Ilość porcji: 8
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego (420 g)
  • 1 gotowy krem karpatkowy
  • 500 ml mleka
  • 200 g masła
  • 500 ml śmietanki 30%
  • 2 łyżki cukru pudru
Reklama
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na kremówki papieskie!

  1. Ciasto francuskie rozmroź w lodówce.
  2. Następnie wyłóż na papier do pieczenia i pokrój na 16 równych prostokątów.
  3. Wstaw do nagrzanego do 200 stopni C piekarnika i piecz około 15 minut, aż ciasto stanie się rumiane.
  4. Z mleka, kremu karpatkowego w proszku i masła przygotuj krem.
  5. Śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem.
  6. Osiem upieczonych kawałków ciasta francuskiego ułóż na dnie prostokątnej foremki.
  7. Na ciasto wyłóż najpierw krem karpatkowy, a następnie ubitą śmietankę.
  8. Przykryj pozostałymi kawałkami ciasta i lekko dociśnij.
  9. Posyp cukrem pudrem.
Reklama

Zobacz inne przepisy na desery:

Szarlotka z bezą - przepis
Placek orzechowy - przepis
Babeczki z orzechami - przepis

Reklama
Reklama
Reklama