Reklama
Składniki:

Ciasto:
- 3/4 kostki masła
- 175 g cukru
- łyżka świeżo startego imbiru
- 3 jajka
- 175 g mąki
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- tabliczka posiekanej gorzkiej czekolady o zawartości 70% kakao

Reklama

Dekoracja:
- budyń czekoladowy
- 5 łyżek gorzkiego kakao
- kandyzowany imbir

Przygotowanie:

1. Masło utrzyj z cukrem na gładką masę. Ciągle miksując, dodaj imbir i pojedynczo wbij jajka. Mąkę wymieszaj z proszkiem i sodą. Dodawaj stopniowo do ciasta.

2. Na końcu masę połącz z czekoladą. Przelej do formy i piecz 50 minut w temperaturze 180°C.

3. Budyń ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu, dodaj łyżkę kakao.

Reklama

4. Masą posmaruj wystudzone ciasto. Przed podaniem posyp resztą kakao i udekoruj kandyzowanym imbirem.

Reklama
Reklama
Reklama