Reklama
Składniki:

- 2 opakowania okrągłych biszkoptów
- 50 dag mielonego twarogu
- 400 ml jogurtu naturalnego
- 4 żółtka
- 15–20 dag cukru pudru
- cukier wanilinowy
- 3/4 szklanki wiśni mrożonych lub z konfitury
- 3 łyżki żelatyny
- galaretka owocowa

Reklama
Przygotowanie:

1. Galaretkę rozpuść w gorącej wodzie, odstaw. Żelatynę namocz w 6 łyżkach zimnej wody, podgrzej do rozpuszczenia, ostudź.

2. Żółtka ubij na parze z cukrem pudrem i wanilinowym, aż powstanie gęsty krem. Twaróg zmiksuj z jogurtem, połącz z masą żółtkową.

3. Połowę twarogu zmiksuj z wiśniami. Każdą część masy połącz z połową żelatyny.

Reklama

4. Tortownicę wyłóż biszkoptami. Przykryj masą białą, a potem wiśniową i biszkoptami. Zalej galaretką, zastudź, udekoruj.

Reklama
Reklama
Reklama