Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • opakowanie pianek typu marshmallows
  • 100 g mlecznej czekolady
  • 100 g białej czekolady
  • 1 łyżka masła
  • opakowanie patyczków do lizaków/patyczków do szaszłyków
  • dowolne posypki, wg uznania: rozdrobnione orzechy, małe cukierki, kuleczki, zabarwiony cukier
Reklama
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na lizaki z pianek!

  1. Rozłóż przygotowane posypki do różnych miseczek.
  2. W garnku rozpuść ½ łyżki masła i dodaj ciemną czekoladę.
  3. Mieszaj, aż się roztopi i powstanie jednolita masa.
  4. Czynność powtórz z białą czekoladą.
  5. Nadziej pianki na patyczki i zanurzaj w czekoladzie, a następnie w dowolnej posypce.
  6. Nie obtaczaj podstawy, żeby była równa i aby można było lizaki postawić pionowo do wyschnięcia.
  7. Piankowe lizaki na patyczkach włóż do lodówki i poczekaj, aż zastygną w czekoladzie.

Materiały prasowe, Haribo

Reklama

Sprawdź przepisy na inne desery:

Szyszki z ryżu preparowanego - przepis Ani Starmach
Śmietanowiec z wiśniami - przepis
Pleśniak z dżemem - przepis

Reklama
Reklama
Reklama