Reklama
Składniki:

Ciasto:
1,5 szklanki mąki,
kostka margaryny,
2 żółtka,
5 łyżeczek cukru.

Reklama

Masa:
50 dag białego sera,
kosta masła,
3 szklanki cukru pudru,
2 białka,
szklanka śmietany kremówki,
1/4 szklanki mleczka kokosowego,
1 torebka serniksu,
1 torebka cukru waniliowego,
2 łyżki płatków kokosowych.

Przygotowanie:
Reklama

Zagnieść ciasto. Owinąć folię. Włożyć do lodówki na pół godziny.
Zmielić biały ser. Dodać masło i cukier puder. Zmiksować. Wsypać serniks. Wlać mleczko kokosowe. Wymieszać.
Z białek ubić sztywną pianę.
Ciastem wypełnić blaszkę (dno i boki). Piec w temp. 200 st. C przez dziesięć minut. Wyjąć z piekarnika. Nałożyć masę serową. Piec w temp. 170 st. C przez 50 minut. Wyciągnąć z piekarnika. Ostudzić.
Ubić kremówkę z cukrem waniliowym. Posmarować sernik. Posypac płatkami kokosowymi.

Reklama
Reklama
Reklama