Kokosowy murzynek

Opublikowano: 26.06.2008, 17:13
Reklama
Składniki:
25 dag margaryny,
1 i 1/2 szklanki cukru,
1/2 szklanki wody,
3 łyżki kakao,
2 szklanki mąki,
cukier waniliowy,
3 jajka,
1,5 łyżki proszku do pieczenia,
dżem,
2 białka,
10 dag wiórek kokosowych.
Reklama
Przygotowanie:
Wodę zagotować z margaryną, szklanką cukru, cukrem waniliowym i kakao. Odstawić, żeby ostygło. Ubić jajka z łyżeczką cukru. Wymieszać z masą. Wsypać mąkę i proszek. Blaszkę wyłożyć pergaminem. Wlać ciasto. Z biaęłk ubić pianę. Wsypać pół szklanki cukru. Ubić. Wsypać wiórki kokosowe. Ułożyć na cieście kleky z dżemu. Posmarować pianą. Piec w temp. 180 st. C przez 50 minut.
Reklama
Reklama
Reklama