Kokosowy budyń

Opublikowano: 19.08.2008, 01:16
Reklama
Składniki:
4 łyżki bułki tartej,
2 łyżki cukru,
2 łyżki wiórków kokosowych,
skórka z cytryny,
1 i 1/2 szklanki mleka,
1 łyżka masła,
2 jajka,
1 łyżka cukru do piany.
Reklama
Przygotowanie:
Wymieszać cukier z wiórkami, bułką tartą i skórką. Zagotować mleko z masłem. Zalać. Pozostawić na 5 minut. Następnie rozetrzeć z żółtkami. Formę wysmarować tłuszczem. Piec w temp. 160 st. C przez 30 minut. Z białka i cukru ubić pianę. Wyjąć budyń. Wierzch posmarować pianą. Oprószyć wiórkami. Zapiec w temp. 110 st. C.
Reklama
Reklama
Reklama