Jak zrobić kokosowe pierniczki? Zobacz sprawdzony przepis!
Co drugi piernik upiecz z dziurką. Posmaruj marmoladą i posklejaj połówki. W otwory włóż wisienki.

Opublikowano: 17.07.2018, 14:52
Reklama
Przygotowanie: 45 min
Reklama
Składniki na 25 sztuk:
- 30 dag mąki pszennej
- 20 dag masła
- 10 dag cukru pudru
- opakowanie przyprawy do piernika
- 2 żółtka
- 1 całe jajko
- 1/4 łyżeczki sody
- 10 dag wiórków kokosowych
Sposób wykonania:
1. Z mąki, cukru, przyprawy do piernika, sody, masła i żółtek zagnieć ciasto. Owiń w folię spożywczą i odłóż do lodówki na 30 minut. Następnie rozwałkuj na grubość ok. 1/2 centymetra.
Reklama
2. Wykrój szklanką kółka z ciasta, następnie ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmaruj rozmąconym jajkiem, posyp grubo wiórkami kokosowymi. Piecz 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 195 stopni.
Reklama
Reklama
Reklama