Kokosowe ciasto na zimno

Opublikowano: 27.06.2008, 16:50
Reklama
Składniki:
1 szklanka kaszy manny,
1 litr mleka,
1 szklanka cukru pudru,
1 kostka masła,
1 łyżka kakao,
20 dag wiórków kokosowych,
paczka biszkoptów,
glaretka,
puszka ananasów,
rodzynki.
Reklama
Przygotowanie:
Zagotować mleko. Wsypać kaszę mannę. Gotować 5 minut. Pozostawić do ostygnięcia. Zmiksować cukier z masłem. Wymieszać z kaszą. Podzielić na pół. Do jednej części wsypać kakao, do drugiej - rodzynki i wiórka. Biszkopty namoczyć w syropie z ananasów. Ułożyć na spodzie tortownicy. Położyć jasną masę, następnie - masę z bakaliami. Rozłożyć owoce. Zalać tężejącą galaretką. Pozostawić do zastygnięcia w lodówce.
Reklama
Reklama
Reklama