Kokosowa kremówka

Opublikowano: 28.04.2008, 00:25
Reklama
Składniki:
Ciasto:
1/2 kostki masła,
1/2 szklanki cukru,
2 szklanki mąki,
3 jajka,
1 łyżeczka proszku do pieczenia.
Reklama
Masa budyniowa:
1 litr mleka,
2-3 budynie waniliowe.
Masa kokosowa:
2 jajka,
1/2 szklanki cukru,
20 dag wiórek kokosowych,
1/2 kostki masła.
Przygotowanie:
Reklama
Zagnieść ciasto. Wypełnić blaszkę. Na mleku ugotować budyń. Lekko ostudzić. Posmarować ciasto. Rozpuścić masło. Schłodzić. Ubić pianę z białek. Wsypać cukier i wiórki kokosowe. Wlać żółtka. Dokładnie wymieszać. Wlać masło. Wymieszać. Rozłożyć na masie budyniowej. Piec w temp. 180 st. C przez 45 minut.
Reklama
Reklama
Reklama