Reklama
Czas przygotowania: 40 min
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 4 białka jaj,
  • szklanka cukru,
  • 1/4 szklanki mąki,
  • 2 szklanki wiórków kokosowych,
  • ekstrakt kokosowy,
  • szczypta proszku do pieczenia,
  • szczypta soli.
Reklama
Przygotowanie:

Kokosanki to najlepsze ciasteczka z wiórkami kokosowymi. Mają chrupiącą skórkę i delikatny środek. Są aromatyczne, słodkie i pyszne. Bardzo łatwo je przygotować, a w czasie pieczenia zapach kokosa przyjemnie wypełnia całe mieszkanie.

Jak szybko zrobić kokosanki?

Wystarczy zaledwie 40 minut!

  1. Białka jaj ubij na sztywno. Dodaj cukier, proszek do pieczenia, szczyptę soli.
  2. Masę wymieszaj z mąką i ekstraktem kokosowym.
  3. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzej do temperatury 160 stopni Celsjusza.
  4. Ukształtuj ciasteczka, korzystając np. z łyżki do lodów.
  5. Piecz przez 20 minut.
Reklama

Więcej ciastek z wiórkami kokosowymi:
Przepisy na kokosanki z białek i inne
Kulki rafaello - przepis

Reklama
Reklama
Reklama