Reklama
Składniki:

25 dag masła,
20 dag mąki,
4 jajka,
10 dag mąki ziemniaczanej,
12 dag cukru,
12 dag cukru pudru,
2 łyżki soku z mandarynek,
2 mandarynki,
1 opakowanie cukru waniliowego,
szczypta proszku do pieczenia,
kasza manna do obsypania blaszki.

Reklama
Przygotowanie:

Utrzeć masło z cukrem i cukrem waniliowym. NIe przerywając ucierania, wlewać po jednym jajku. Wsypać mąki i proszek do pieczenia. Dodać obrane i podzielone na cząstki owoce. Masę wymieszać. Formę keksową natłuścić i oprószyć kaszą manną. Piec w temp. 175 st. C przez 60 minut. Pozostawić do ostygnięcia. Przygotować lukier z soku mandarynkowego i cukru pudru.

Reklama
Reklama
Reklama