Reklama
Ilość kalorii: 300
Czas przygotowania: 180 min
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
  • 4 galaretki w różnych kolorach
  • 2 szklanki mleka
  • budyń malinowy
  • 20 podłużnych biszkoptów
Reklama
Przygotowanie:

1. Galaretki przygotować (każdą oddzielnie) według przepisu na opakowaniu.

2. Proszek budyniowy wymieszać z połową zimnego mleka, resztę mleka zagotować, wlać rozmącony budyń, ugotować, stale mieszając.

3. Formę keksową wyłożyć folią, wlać galaretkę jednego koloru, gdy lekko stężeje, ułożyć biszkopty, na nich warstwę budyniu i ponownie warstwę biszkoptów, wyłożyć kolejną galaretkę i odstawić do stężenia itd. do wyczerpania składników.

Reklama

4. Formę przykryć folią i wstawić do lodówki na 2 godz., przed podaniem wyjąć z formy, zdjąć folię, podawać z bitą śmietaną.

Reklama
Reklama
Reklama