Kawowy cynamoniak

Opublikowano: 26.06.2008, 23:38
Reklama
Składniki:
Ciasto:
6 jajek,
1 szklanka mąki pszennej,
1 szklanka mąki ziemniaczanej,
1 i 1/2 szklanki cukru,
płaska łyżka proszku do pieczenia,
sok z 1 cytryny ,
2 łyżeczki cynamonu,
1 margaryna,
4 łyżki kawy rozpuszczalnej, rozpuszczonej w małej ilości wody,
bułka tarta i margaryna do przygotowania blachy.
Polewa:
4 łyżki mleka,
4 kostki czekolady mlecznej,
12 dag masła,
1/2 szklanki cukru,
1/2 paczki cukru migdałowego,
bakalie.
Reklama
Przygotowanie:
Stopić margarynę. Ubić jajka z cukrem. Nie przerywając ubijania, dodawać kolejne składniki. Zmiksować. Piec w temp. 200 st. C przez 50 minut. Mleko zagotować z cukrem, masłem i czekoladą. Wsypać bakalie. Posmarować upieczone ciasto.
Reklama
Reklama
Reklama