Reklama
Składniki:
6 dojrzałych bananów,
4 łyżeczki mielonej kawy,
łyżeczka kakao,
pół łyżeczki cynamonu,
4 łyżki miodu,
1,5 łyżki grubo posiekanych orzechów włoskich.
Reklama
Przygotowanie:
Szklanką wrzącej wody zalać: Kawę ,kakao i cynamon. Odstawić przykryte na 3 minuty. Po czym przecedzić. Zagotować z miodem. Z umytych banaów usunąć skórkę. Przekroić na pół wzdłuż, ułołyć ciasno w żaroodpornym naczyniu i polać syropem kawowym. Nakryć folią aluminiową. Zapiekać w temp. 180 st. C przez 10 minut. W połowie pieczenia obrócić banany na drugą stronę. Po czym wyjąć łyżką cedzakową. Pozostawić do ostygnięcia. Syrop kawowy przelać do rondelka i odparować do 1/3 objętości. Polać owoce.
Reklama
Reklama
Reklama