Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:

Ciasto:

Reklama
  • szklanka mąki
  • 1,5 szklanki mleka
  • jajko
  • cukier waniliowy
  • łyżka kakao
  • olej do smażenia

Nadzienie:

  • 10 dag sera mascarpone
  • 10 dag lekko osączonego serka wiejskiego
  • łyżka miodu akacjowego
  • 10 dag jagód
  • lody wiśniowe lub waniliowe
  • cukier puder
Przygotowanie:

1. Mąkę wymieszaj w miseczce z kakao i cukrem waniliowym. Wlej mleko wymieszane z jajkiem, wymieszaj lub zmiksuj na gładkie ciasto. Odstaw na 30 min do lodówki.

Reklama

2. Oba sery wymieszaj z miodem. Jagody oczyść i bardzo dokładnie opłucz pod strumieniem letniej wody, osusz delikatnie na papierowym ręczniku. Na rozgrzanym oleju usmaż 4 naleśniki. Lekko przestudź. Posmaruj serkiem, posyp jagodami, zwiń w rulon. Każdy naleśnik przekrój na cztery. Podawaj z kulkami lodów, oprószone cukrem pudrem.

Reklama
Reklama
Reklama