Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 20 dag herbatników
  • 20 dag masy kajmakowej
  • 5 dag masła
  • migdały
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na trufle z kajmaku!

  1. Herbatniki pokrusz w malakserze.
  2. W misce wymieszaj herbatniki i masę kajmakową.
  3. Dodaj miękkie masło i wymieszaj łyżką.
  4. Nabieraj łyżeczką porcje masy i rób z niej kuleczki wielkości orzecha włoskiego.
  5. Trufle włóż do papierowych papilotek i udekoruj migdałami.
  6. Wstaw do lodówki na kilka godzin, by zastygły.
Reklama

Zobacz inne przepisy na kuszące desery:

Miniserniczki w foremkach na muffiny - przepis
Ciasto z płatków śniadaniowych - przepis
Muffiny marchewkowe - przepis

Reklama
Reklama
Reklama