Reklama
Składniki:

1/2 kubka naturalnego jogurtu,
3 dag żelatyny,
4 mandarynki,
2 kiwi,
2 łyżki cukru,
łyżka startej skórki z cytryny,
cukier waniliowy,
likier jajeczny.

Reklama
Przygotowanie:

Żelatynę rozpuścić w połowie szklanki wrzątku. Schłodzić. Z trzech obranych mandarynek 3 wycisnąć sok. Resztę podzielić na czątki. Obrane kiwi pokroić w ćwiartki. Zmiksować jogurt z cukrem, cukrem waniliowym i sokiem z mandarynek. Dodać żelatynę i skórkę cytrynową. Wyłożyć do salaterki w formie babki. Włożyć na dwie godziny do lodówki. Wyjąć. Ułożyć na talerzu. Ozdobić cząstkami owoców. Skropić likierem.

Reklama

Reklama
Reklama
Reklama