Reklama
Składniki:

1,5 szklanki różnych orzechów,
migdały słodkie sparzone i obrane ze skórki,
1,5 szklanki pokruszonych drobno wafli i herbatników,
1/2 szklanki cukru pudru,
1 łyżeczka cynamonu,
2 łyżki kakao,
2 łyżki syropu kukurydzianego,
1/4 szklanki esencji rumowej rozcieńczonej wodą lub rumu.

Reklama
Przygotowanie:

Na blaszce podprażyć orzechy. Pozostawić do wystygnięcia. Posiekać. Wymieszać z orzechami, waflami, herbatnikami, cukrem pudrem, cynamonem, kardamonem i kakao. Potem wlać rum i syrop. Pozostawić na godzinę. Następnie ukształtować kulki. W każdą kulkę wetknąć migdała. Obtoczyć w wiórkach, cukrze pudrze i zmielonych orzechach.

Reklama
Reklama
Reklama