Jabłkowo-bananowy kisiel - przepis na domowy deser
Jabłkowo-bananowy kisiel zrobisz szybko, a domowa wersja jest zdrowsza od gotowego proszku ze sklepu.
Opublikowano: 23.04.2008, 09:48
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 3 szklanki wody,
- 4 łyżki pełne cukru,
- 4 łyżki płaskie mąki ziemniaczanej,
- 2 jabłka wydrążone i pokrojone w ćwiartki,
- 1 banan,
- 1/2 szklanki wody do rozpuszczenia mąki.
Reklama
Przygotowanie:
- Zalać jabłka trzema szklankami wody i gotować kilka minut, aby nakłute widelcem dzieliły się.
- Wyciągnięte z gotującego się kompotu jabłka, ułożyć w czterech miseczkach.
- Dodać pokrojony w plasterki banan.
- Posłodzić i zagotować kompot. W pozostałej wodzie rozpuścić mąkę i wlać do kompotu.
Reklama
Reklama
Reklama